keskiviikko 23. toukokuuta 2018

Näitä nyt vain syntyy ;)

Laukkuvimma ei ota laantuakseen... päässä pyörii koko ajan uusia ideoita laukuiksi. Edellisen postauksen rusettilaukusta syntyi idea näihin laukkuihin :)



Laukku on hieman isompi kuin aiemmin tekemäni rusettilaukku. Laukun korkeus on noin 18cm, leveys alareunassa noin 21cm, yläreunassa noin 14cm. Sulkumekanismina toimii magneettinappi.


Kaikissa tekemissäni laukuissa on vuori, yleensä puuvillaa. Jos suinkin mahdollista, on sekin kierrätysmateriaalia. Joskus tosin joudun turvautumaan uuteen puuvillakankaaseen, jos sopivaa kierrätettyä materiaalia ei tarpeen hetkellä löydy ;).


Laukkujen hihnat haluan tehdä myös farkusta. Jotenkin valmis hihna ei minusta vain näytä niin kivalta...


Kaikki metalliosat ja vetoketju ovat aina uusia. En mielelläni käytä esim. vanhaa vetoketjua, koska sen hajoaminen harmittaa ihan älyttömästi ja vaihtaminen on melko työlästä jo valmiiseen laukkuun.


Kaikki nämä laukut ovat takapuoleltaan tämän näköisiä. Hihnojen kiinnityslenkkejä vahvistaa erillisen kaitaleen lisäksi sisarniitit. Ja antavathan nuo niitit ihan kivasti ulkonäköönkin plussaa.

Nämäkin laukut ovat mukanani Kuopion torilla nyt tulevana perjantaina ja lauantaina Kuopion kesäkauden avauksessa.

2 kommenttia:

  1. Löysin juuri blogisi ja kahlasin sen heti kokonaan läpi
    Ihania juttuja
    Hyviä ohjeita
    Täytyy kokeilla
    Mutta
    Miten teet nämä farkkulaukkujen hihnat??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Hihnat ompelen niin, että taitan farkkukaitaleen neljään osaan (ensin molemmat reunat taitetaan keskelle ja sitten taitetaan taas kahtia). Tämän jälken tikkaan sen molemmista reunoista, tarvittaessa myös keskeltä. Tarvittaessa laitan farkkukankaaseen tukikankaan, jos se on kovin "luirua". Jos farkku on paksua, vaatii se usein järeämmän koneen, mutta yleensä menee ihan tavallisella kotikoneella, kunhan muistaa laittaa siihen ison neulan.

      Poista

Kiitos kommentistasi!