tiistai 6. maaliskuuta 2018

Farkkureppu

Tarvitsin repun ihan itselleni.

Suuri Käsityö 8/2017-numerossa oli kivat perusrepun kaavat, joiden pohjalta lähdin omaa reppuani tekemään.

Reppu on tehty vanhoista farkuista, vuoreksi laitoin vanhaa pussilakanaa. Vetoketjut ja metallinippelit ovat kaikki uusia. Laitan laukkuihin ja reppuihin aina uuden vetoketjun, sillä se joutuu melko koville käytössä ja jos vetoketju hajoaa, on laukku melkeinpä ommeltava uudelleen, jos sen haluaa vaihtaa. Tätä riskiä minimoidakseni käytän vain uusia vetoketjuja muuten kierrätysmateriaalista ompelemissani jutuissa :)


SK:n reppu oli tehty vuorettomana, mikä asetti ne suurimmat haasteet ompelulle. Halusin omaan reppuuni ehdottomasti vuorituksen. Jonkin aikaa kaikkia osia pyörittelin ompelujärjestystä pähkäillessäni. Aivot olivat solmussa monta kertaa matkan varrella, mutta vuoritettu reppuhan siitä lopulta syntyi :)


Repun kaikki osat vuorikappaleita myöten on tuettu Eurokankaan tukikankaalla. Päällikappaleet on lisäksi tuettu Eurokankaan liimallisella tukihuovalla. Näin repusta tuli niin jämäkkä, että se pysyy pystyssä lattialle laskettaessa.

Repun selkäpuolelle ompelin vanhoista farkuista taskun, jossa on vetoketjulla suljettava osa. Tämä on turvallinen paikka avaimille ja sieltä ne löytyvät heti eikä niitä tarvitse kaivelle repun syövereistä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!