torstai 1. maaliskuuta 2018

Weekenderi farkuista

Facebookin ompeluryhmässä tehtiin vuosi-pari sitten weekend-kokoinen laukku yhteisompeluna. Rakastuin tähän malliin ja sen käytännöllisyyteen niin paljon, että tein jo kolmannen laukun samalla kaavalla.


Laukku on sen kokoinen, että sinne mahtuu juuri sopivasti yhden yön reissukamat.


Laukku on molemmilta puolilta erilainen, sillä kasasin pääpaneelit vanhoista farkuista leikatuista taskuista, merkeistä ja farkunpaloista.


Päädyissä on reilut, avoimet taskut, joista tykkään kovasti. Avoimiin taskuihin on kätevä tipauttaa käsistään tavaraa, esim. kännykän, hetkeksi.


Liimasin kaikki palaset ensin liimaharsolla kiinni pohjakankaaseen (vanhaa lakanaa), jonka jälkeen ompelin ne ompelukoneella kiinni. Vasta tämän jälkeen leikkasin laukun pääpaneelit muotoonsa kaavojen mukaan.

Vuorena tässä laukussa on vanha Almedahlsin verhokangas. Laukun kaikki kappaleet tuin ensin Eurokankaan lakanan vahvuisella tukikankaalla ja sitten vielä saman firman liimattavalla tukihuovalla. Tykkään, että laukku on tukeva ja pysyy "pystyssä", kun laitan sen lattialle.

Tässäpä ne kaksi muuta laukkua, jotka olen tehnyt samalla kaavalla. Melko lailla erilainen lopputulos, eikös vaan? 


Tämä on ensimmäinen oikea laukku, jonka koskaan olen ommellut. Tähän tehtiin kaikki mahdolliset taskut ja muut hienoudet, jolloin erilaiset tekniikat tulivat tutuksi.
Kankaana tässä on joku Eurokankaan palalaarista löytynyt sisustuskangas ja siniset osat ovat keinonahkaa. 


Piono-laukku on tehty Nappinjan jc:stä, jonka tuin tukikankailla joustamattomaksi. Näin laukun pystyy tekemään aivan hyvin vaikka trikoosta. Mustat osat ovat keinonahkaa paikallisesta Kangas Kaarinasta.
Tähän laukkuun en halunnut sivutaskuja rikkomaan ihanaa kangasta, päätytaskut riittävät mainiosti :)

Laukkuompeluun jää kyllä helposti koukkuun. Nytkin mielessä pyörii monta mallia ja materiaalia, joita olisi kiva tehdä, mutta välillä on kyllä pakko tehdä ihan hyötyompeluakin, sillä vaatekaapista puuttuu trikoopaitoja..

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!