torstai 15. helmikuuta 2018

Kannet kalenteriin

Työpaikkani antaa joka vuosi meille yksiköiden vastaaville kalenterin, sellaisen kirjan mallisen. Muutama vuosi sitten sain käsiini kalenterin, jonka kannet olivat minun silmään karmeat, sellaiset harmaan ja beigen sekoitusväriset ilman minkäännäköistä yritystäkään saada niistä miellyttävät silmälle. Kalenteri aiheutti joka kerta negatiivisen fiiliksen, kun kaivoin sen kassista esiin.

Joten asialle oli tehtävä jotain.


Vanhat farkut ja tilkkulaatikon aarteet pääsivät tehtävään kalenterin kansina. Nämä on ne kaikkein vanhimmat kannet ja tehty noin 4 vuotta sitten, eli ovat jo melkoisen kuluneet ja nuhjuiset. Mutta ihan ehjät vielä!


Seuraavan vuoden kalenteri sai kansikseen vanhasta villakankaasta tehdyt päälliset, joihin aplikoin vanhoista farkuista kaksi sydäntä päällekkäin.




Ja sitten seuraavana vuonna palasin farkkuihin ja tein jälleen vanhoista farkuista kannet. Koristeeksi applikoin karkkipussista leikattuja sydämiä. Ne eivät kestäneet kovinkaan hyvin käyttöä, vaan ratkesivat herkästi ompeleen vierestä.  Ehkä olisi ollut hyvä myös liimata ne farkkuun kiinni?


Tämän vuoden kalenteri sai kansikseen vanhoista farkuista ja Finlaysonin Tom of Finland-kankaasta tehdyn päällisen.


Kaikki nämä kannet on vuoritettu ohuella puuvillakankaalla ja päälliskangas on tuettu Eurokankaan tukikankaalla. Tukikangas on mielestäni tarpeen, koska ainakin itsellä kalenteri kulkee mukana käsilaukussa, jossa se joutuu melko koville. Tukikankaalla tuettu päälliskangas kestää käyttöä paremmin, eikä se esim. veny, kun kalenteria kiskoo täydestä käsilaukusta pois.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!