maanantai 26. helmikuuta 2018

Sammutuspeiton suojaksi

Onko kenellekään muulla koskaan samanlaista päänsisäistä ideamyrskyä kuin minulla on nyt? Pää kihisee ideoita, ajatuksia, kokeiltavia asioita, kaikenlaista mitä käsillä voisi tehdä!! Ja sitten siellä taustalla järjenääni yrittää vikistä, että kaikkea ei ehdi, ei kannata, ei ole järkevä tehdä... rasittavaa! Eilen jo tuumasin miehelle, että minun pää on kuhiseva herhiläispesä, joka rauhoittuu vain kun teen jotain niistä ideoistani. Mutta kun niitä ideoita ja ajatuksia pukkaa päähän koko ajan lisää. Apua! Lopulta, kun tuntui, että suorastaan tuskastun tähän olotilaan, päätin, että käytän tämän viikon vapaa-aikani (sitä on onneksi paljon) pelkästään käsitöihin. Ompelen niin, että ompelukone sauhuaa ja saumurin roskis täyttyy ennätysajassa. Kaivan myös kangasvärini, lankani ja virkkuukoukkuni esille ja annan palaa! Katsotaan sitten viikonloppuna, rupeaako yhtään helpottamaan ;)

Eilen pellavanippu huuteli minulle kangaskaapin ylimmältä hyllyltä ja vaati huomiotani. Otin ne sitten käsittelyyn ja ompelin kesän torireissuille myytäväksi muutaman sammutuspeiton päällisen.


Päälliskankaat ovat pellavaa, vuoreksi laitoin puuvillakankaan. 


Koristeena applikoituja sydämiä, puuvillapitsiä ja puisia nappeja.


Peiton seinälle ripustamista varten laitoin näihin purjerenkaat sekä etu-, että takakappaleeseen, jolloin seinälle laitettaessa kiinnitysnaula tms. tulee kaikkien kolmen (yksi alkuperäisen pakkauksen rengas) renkaan läpi. Alkuperäinen suojapussi on siis tämän pussin sisällä.


Hillityn, romattisen vaalean pellavan seuraksi ompelin sitten vielä kaksi pussia mustasta pellavasta.
Tässä ensimmäisessä suojapussissa on koristeena vain kolme mustaa polvekenauharaitaa, jotka eivät juurikaan näin kuvassa erotu. Mustan kuvaaminen on sitten vaikeaa ;)


 Vuoreksi mustalle pellavalle laitoin polkadot-kuosisen puuvillakankaan.


Toinen mustasta pellavasta tehty suojapussi sai iloisen keltavalkoisen polkadot-raidan ja samasta kankaasta tein tälle vuorituksenkin.


Kaikkien näiden suojapussien koko on 20 x 36, jolloin yleisimmin käytetyt sammutuspeitot menee näihin mukavasti sisälle. Suojapussin alareuna on täysin avoin, jolloin peiton ulosvetäminen ei hankaloidu yhtään alkuperäisestä.

Ja nyt sitten tuonne ompeluhuoneeseen, silitysrauta päälle ja koneet hurisemaan! Ehkä pään ideamyrsky loppuviikkoa kohti sitten hellittää ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!