tiistai 13. helmikuuta 2018

Kattausliinat

Yhdistän mielelläni farkkukangasta kirjaviin ja värikkäisiin tilkkuihin. Mieluisin tekniikkani on ns. grazy patchwork, jossa kankaita ommellaan toisiinsa kiinni melkolailla sattumanvaraisessa järjestyksessä. Itse käytän yhdistämisessä yleisimmin pientä siksakkia, jolloin kyseessä on lähinnä applikointitekniikka.

Keittiömme kaipasi väriä, joten tein ruokapöydälle kaksi kattausliinaa vanhoista farkuista ja tilkkulaatikon aarteista.




Olen silittänyt kaikki kankaat ensin kaksipuoleisen liimaharson päälle, jonka jälkeen leikkelin ne sopiviksi suikaleiksi saksilla vapaalla kädellä. Sen jälkeen irroitin suojapaperin liimaharsosta ja silittelin kangassuikaleet kiinni puuvillaiseen aluskankaaseen mieleiseeni järjestykseen. Kangassuikaleet saavat asettua hieman toistensa päälle, jolloin pohjakangas ei pilkistele suikaleiden välistä. Kun kangassuikaleet on silitetty kiinni, on ne helpompi tikata kiinni toisiinsa ja aluskankaaseen.
Lopuksi leikkasin liinan reunat suoraksi ja oikean mittaisiksi. Halusin liinasta jämäkän, joten vuoritin sen puuvillakankaalla.


Käytän tätä tekniikkaa paljon erilaisissa töissä. Tikkauslankaa ja sen väriä tai pistotyyppiä vaihtamalla saa helposti erinäköistä jälkeä aikaan.

Tänään onkin kouluilta käsityöpuolen koulussa. Menemme tutustumaan paikalliseen kierrätyskeskukseen, mielenkiintoista!

Mukavaa laskiaistiistaita :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!