sunnuntai 8. huhtikuuta 2018

Farkkulaukku

Tiedättekö tunteen, kun illalla, juuri ennen nukahtamista mieleen tulee idea? Hyvä idea. Sellainen, mikä pitäisi päästä heti toteuttamaan. Tämä tilanne ei tiedä hyvää seuraavan yön unia ajatellen...

Tämä laukku syntyi juuri tälläisen valvotun yön jälkeen :)


Laukku on tehty vanhoista farkuista, jotka tikkasin kauttaaltaan konekirjontalangalla. Pääpaneelit tikkasin isoiksi vinoneliöiksi ja sivu- ja pohjakappaleet pieniksi neliöiksi. Laukun hihnan tikkasin myös samalla langalla molemmista reunoistaan.


Laukun kappaleet tuin ensin Eurokankaan lakanan vahvuisella tukikankaalla, jonka jälkeen tikkasin ne vanulevyn päälle. Nämä kappaleet kiinnitin vielä Eurokankaan liimalliseen tukihuopaan. Lopputuloksena on jämäkästi muodossaan pysyvä laukku, juuri sellainen, kuin tavoite oli.


Hihnat kiinnitin päätyihin niiteillä. Vuorena on myös kierrätetty puuvillakangas.

Vanhoista farkuista löytyi myös koristeeksi Only:n nahkainen merkki.

Käytän laukkuihin aina uusia vetoketjuja, koska en todellakaan halua, että suuri työ menee hukkaan vanhan vetoketjun hajotessa. Vetoketjun vaihto laukkuun on minulle ihan liian työläs projekti. Samantien, tai oikeastaan nopeamminkin, ompelen uuden laukun, sillä vetoketjuhan kiinnitetään heti laukun ompelun ensimmäisissä vaiheissa.

Tämän laukun metalliosat ovat uusia, mutta aivan hyvin nekin voisivat olla kierrätettyjä, sillä kerään vanhoista, roskiin menevistä laukuista kaikki metalliosat talteen myöhempää käyttöä varten. Joskus kirppareilta löytyy eurolla tai kahdella ihan roskiskuntoisia laukkuja, jotka kannattaa ostaa niissä olevien metalli- tai muiden osien vuoksi.

Nyt mielessä onkin jo seuraava laukkuprojekti... onneksi tässä on päivää vielä aikaa lähteä sitä työstämään, että yöllä saa sitten nukuttua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!