perjantai 13. huhtikuuta 2018

Hamepäivä

Kevään tullen on aika laittaa hame päälle. Tykkään rennoista, yksinkertaisista ja melko lyhyistä hameista. Juuri tälläisistä:



Nämä molemmat hameet on tehty vanhoista farkuista. Kaikki kappaleet ovat harmaan ja mustan eri sävyisiä.

Ylempään hameeseen leikkasin pitkiä soiroja, joista sai aina kappaleen leveyden. Nämä soirot huolittelin ensin saumurilla kaikista reunoista ja sen jälkeen ompelin ne suoralla ompeleella yhteen isoksi kankaaksi. Tämän jäkeen leikkasin hameen kappaleet kaavan mukaan. Alemman kuvan hame on tehty näistä ylemmän kuvan hameen pitkien soirojen loppupätkistä :). Nämäkin kappaleet huolittelin ensin kaikista reunoista saumurilla ja vasta sen jälkeen ompelin ne yhteen kankaaksi. Saumurihuolittelu on ehdottoman tarpeen, koska kummassakaan hameessa ei ole vuorta ja farkkukangas lähtee purkautumaan reunoista käytössä varsin nopeasti.

Ylemmän hameen kappaleet halusin vielä tikata ihan ulkonäön vuoksi. Tikkaukseen käytin Gutermanin puuvillaista tikkauslankaa.


Melko erinäköisiä näistä musta-harmaista hameista tuli verrattuna aikaisemmin sinisävyisistä farkuista tekemääni.


Minulla oli pitkään kaapissa pyörinyt villasekoitekankaan pala, jonka olen varmaankin ottanut talteen jostain vanhasta mekosta tai vastaavasta. Siitäkin syntyi hame samalla kaavalla.


Yhdistin hameeseen harmaiden farkkujen taskuja, farkkuapplikaatiota, vanhaa pitsiä ja pitsiliinasta leikattuja kukkasia. Villakankaan pituus ei ihan riittänyt hameeseen, joten jatkoin sitä ronskisti farkkukankaalla.


Pitsit ja pitsiliinan kappaleet ompelin ihan suoralla ompeleella kiinni kankaaseen.


 Applikoitu sydän on myös vanhoista farkuista leikattu ja suoralla ompeleella kankaaseen kiinnitetty.


Takakappaleelle ompelin sinisen farkkutaskun ja pätkän puuvillaista pitsiä.


2 kommenttia:

  1. Aivan upeat hameet! :) Tosi kekseliästä farkkujen käyttöä!

    VastaaPoista
  2. Kiitos Laura! Farkku on lempimateriaalini ja pää pursuaa kaikenlaisia ideoita, mitä siitä voisi tehdä, jos olisi loputtomasti aikaa ja energiaa :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!