torstai 26. huhtikuuta 2018

Farkkulaukku

Eilen oli kouluilta Varkaudessa. Olin aiemmin saanut pyynnön tehdä laukku vanhoista farkuista ja niissä olevasta taskusta. Niinpä eilinen koulupäivä menikin tämän laukun parissa :)
Farkkujen tasku, jonka ympärille laukku pyydettiin rakentamaan, oli hieman haasteellisessa paikassa, jonka vuoksi laukun pääpaneelia joutuikin hieman askartelemaan.


Jotta tasku säilyi käyttökelpoisena ja koska se oli saatava ommeltua kiinni sivukappaleisiin, joiduin lisäämään taskun molemmin puolin lisäkappaleita. Mutta nehän antavat vain lisäilmettä ja juuri tälläinen "rakentelu" onkin parasta, kun materiaalina on kierrätysvaate.

Toisen pääpaneelin rakensin lähes kokonaan puretuista vyörätönauhoista. Koristeeksi ompelin vyötärönauhasta leikattuja sydämiä ja vyötärönauhasta puretun merkin.


Vuorena ja tukea antamassa laukussa on tekstiiliteollisuuden leikkuuylijäämätikkikangasta. Joten kaikki muu on kierrätettyä, paitsi vetoketju, soljet ja niitit.


Sulkumekanismina on vetoketju, joka on hieman "ylipitkä" avaamisen helpottamiseksi.


Sydämet ompelin suoralla ompeleella ja jätin ne ihan raakareunalle jolloin ne ajaan oloon hieman rispaantuvat reunoistaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!