maanantai 16. huhtikuuta 2018

Kannet kansiolle

Tarvitsin taas kansion ompelujutuille. Kierrätyskeskuksesta tarttui mukaani jonkin firman vanha mainoskansio 30 sentillä. Ehjä ja siisti kansio, mutta ei sellaisenaan mitenkään sovi ompeluhuoneeni hyllylle.

Tein kansiolle sitten uudet päälliset vanhoista farkuista ja nauhakorin pikkupätkistä.



Rakensin kansille ensin liimaharson avulla "keskikappaleen", johon ompelin erilaisia nauhanpätkiä, kangassoiroja ja farkunosia summittaisessa järjestyksessä. Nämä kaikki on kiinnitetty liimaharsolla lakanakankaaseen ennen ompelua. Tämä helpottaa ompelua kovasti, koska liimaharso estää kappaleiden liikkumista, venymistä tai ruttaantumista ompelun aikana. Valmiiseen keskikappaleeseen liitin sitten isommat farkkukappaleet kansion mittojen mukaan.

Päälliskankaan ja vuorin väliin tuli vielä vanukerros, koska halusin päällisistä pehmeän näköiset ja tuntuiset. Vanukerros on aputikattu päälliskankaaseen kiinni, jolloin kappaleiden käsittely on helpompaa.


Käytin myös ompelukoneesta löytyneitä koristeompeleita.



Tikkaukset tein Gutermanin punaisella puuvillatikkauslangalla.


Takakansi onkin sitten vähän hillitympi ;)


Sisäpuolelle ompelin reilut kappaleet myös, jotta päälliset pysyvät hyvin paikallaan myös käytössä.


Päälliset on "vuoritettu" punaisella puuvillakankaalla, jolloin ne ovat siistit molemmin puolin. Halusin molemmista puolista siistit, koska vuoripuoli näkyy kansion reikäosista, kun se on avattuna.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!