torstai 12. huhtikuuta 2018

Farkkupussukoita

Viikko, pari sitten siivouksen yhteydessä heitin mieheni kosmetiikkapussukan roskiin (kysyin kyllä miehen luvan!), kun se oli niin nöhjäinen, eikä se pesemällä siitä olisi parantunut...
Sunnuntaina yläkerrasta sitten kuului  työreissulle pakkaavan miehen suusta: "Minne minä nyt pakkaan dödön sun muut?!". Ei muuta kuin äkkiä ompelemaan.


Minulla on Ikean kassillinen farkuista leikattuja vyötärönauhoja, jotka pitäisi jo käyttää pois... Eli niistä sitten päätin tehdä tämän pussukan.


Suurin työ tämän pussukan teossa oli ehdottomasti vyötärönauhojen ratkominen. Ketjutikki ei millään suostunut purkautumaan muuta kuin ratkojalla katkomalla ja langanpäitä kiskomalla.
Ratkoin neljät vyötärönauhat ja ompelin ne sitten yhdeksi kankaaksi. Ompelin ratkotut kappaleet oikeat puolet vastakkain varoen niitä kaikkein haperoimpia kohtia. Tämän jälkeen vasta leikkasin pussukan osat mittoihinsa.


Koristeeksi laitoin pari vyölenkkiä ja farkuista irrotetun merkin.
Vuoreksi laitoin tekstiiliteollisuuden leikkuuylijäämä-tikkikangasta, jolloin pussukasta tuli napakka, mutta kuitenkin helposti matakalaukkuun sullottava.

Ja koska ratkottuja vyötärönauhoja jäi jäljelle, tein niistä vielä itsellenikin pussukan.


Tähän pussukkaan laitoin vyötärönauhat toisinpäin ja ompelin ne kiinni toisiinsa niin, että kiinnitin ylemmän vyötärönauhan aina alempana olevan päälle suoralla ompeleella.
Etupuolelle leikkasin koristeeksi vyötärönauhan palasista sydämiä, jotka aplikoin suoralla ompeleella kiinni "kankaaseen". Espritin teksti oli valmiiksi brodeerattuna vyötärönauhassa ja käytinkin sen sitten hyödykseni tähän :)


Toiselle puolelle jätin myös vyötärönauhassa olleet koko-, ym. merkinnät. Lisäsin pienen taskun ja pari vyölenkkiä.



Myös tähän pussukkaan laitoin vuoriksi kierrätetyn tikkikankaan, jolloin muita tukikankaita ei tarvittu.

Molemmat pussukat on siis vetoketjuja lukuunottamatta valmistettu täysin kierrätysmateriaalista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!